Warehouse in Australia Remodeled into Minimalist Design Studio


Accumulate this concept

Studio 103 accomplished the transformation of this previous warehouse right into a collaborative design studio. The constructing, situated in Abbotsford, Australia, additionally accommodates a colourful historical past. It served as a producing venue starting within the 1940s.

“We got down to create a novel, purposeful house which retains its unique industrial attraction, using the present architectural options as a basis,” the architects stated. The challenge additionally goals to strengthen the connection between Studio 103 and their constructing companions, McCormack Property Companies, who reside within the neighboring constructing.

Accumulate this concept

The interiors boasts minimalist preparations and industrial designs. The uncovered timber trusses and industrial shelving additionally add to the character of the house. The concrete flooring, black-framed home windows and the unique crimson brick wall create a strong distinction. The brand new studio accommodates a sequence of working places of work. They’re break up by a glass assembly room, an open kitchen and loads of greenery. The design studio additionally features a health club!

“The construct was a mutual effort between Studio 103 and McCormack Property Companies to ascertain a foothold on the pinnacle of design and building. Collectively, we have now repurposed a drained warehouse and remodeled it right into a smooth, subtle workspace for the aim of collaboration and enterprise progress.,” the design crew added. Info offered by Studio 103; images by Jack Lovel

Accumulate this concept
Accumulate this concept
Accumulate this concept
Accumulate this concept
Accumulate this concept
Accumulate this conceptdesign studio